Hielpijn en hielspoor concept

Bij hielpijn en hielspoor bieden de zooltjes en sokken van MijnBrace de benodigde ondersteuning. Onze producten corrigeren uw voet en enkel waardoor u in combinatie met rekoefeningen snel en effectief uw hielpijn kunt behandelen.

MijnBrace biedt u

  • Producten die optimale ondersteuning bieden bij hielpijn en hielspoor.
  • Uitgebreid advies van onze specialist.
  • Keuze uit producten die u helpen bij verschillende vormen van hielpijn.
  • Uitgebreide uitleg over de werking van onze producten.

Meer informatie over hielpijn en hielspoor

Wat zijn de symptomen van hielspoor?

Hielspoor is de meest voorkomende vorm van hielpijn. In het begin wordt de pijn alleen ervaren tijdens het opstaan ’s ochtends of na een lange tijd zitten. De pijn verdwijnt vervolgens. Hierdoor blijven mensen vaak lang rondlopen zonder behandeling. Wanneer u te lang wacht met het behandelen van hielpijn resulteert dit in chronische pijn en een stijve voet tijdens het zitten.

Wat kan ik doen bij hielspoor?

Als u de symptomen van hielspoor herkent, kunt u het beste direct actie ondernemen. De beste zelfhulp is het doen van rekoefeningen om de kuitspieren op te rekken en het dragen van goede zooltjes en corrigerende sokken. Het is niet direct nodig om een arts of therapeut te raadplegen. Bij langer aanhoudende pijn is dit wel raadzaam. Hielspoor is binnen enkele weken tot enkele maanden voorbij bij de juiste behandeling.

Wat is de oorzaak van hielspoor?

Hielspoor is het gevolg van verkalking aan het hielbeen. Deze verkalking kan ontstekingen onder de hiel veroorzaken. Hielspoor wordt daarom ook wel peesplaatontsteking genoemd.

Wat is de risicogroep van hielspoor?

Een aantal mensen heeft meer kans op hielpijn dan anderen. Mensen tussen de 40 en 60 hebben het meeste last van hielspoor. Daarnaast kampen sporters en mensen die voor hun beroep elke dag langdurig staan vaker met deze aandoening. Gemiddeld komt hielspoor vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. 10% van de mensen heeft wel eens last gehad van hielspoor.

Vraag advies aan een fysiotherapeut

Voor vragen over hielpijn of onze producten die helpen bij de genezing kunt u ons altijd om advies vragen. We zijn daarnaast op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur via WhatsApp bereikbaar op 06 33308608.