Koelproducten

Koop de producten van Physicool bij MijnBrace. Wanneer juist toegepast kan koelen zorgen voor pijn vermindering en een beter herstel na een operatie. Mijnbrace staat achter het merk Physicool vanwege de unieke samenstelling en wetenschappelijke onderbouwing van hun koelproducten.

Bij MijnBrace profiteert u van de volgende voordelen

  • Koelproducten voor een optimale herstel
  • Vanuit de wetenschap onderbouwd
  • State of the art koelproducten
  • Alles voor het toepassen van cryotherapie.

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten

Online Physicool kopen

Last van een blessure waardoor u niet optimaal kunt sporten of dagelijkse activiteiten uit kunt voeren? De koelproducten van Physicool zorgen voor verlichting en verbevordert het herstel.

Wat is het nut van een koelen?

Cryotherapie (koelingstherapie) wordt wereldwijd gebruikt voor behandeling in preventie van blessures of bij revalidatie na een operatie of blessure. De temperatuur van het onderliggende weefsel wordt verminderd door het wegtrekken van de lichaamswarmte voor een therapeutische effect, waaronder het verminderen van de weefseltemperatuur, verminderen van de stroming van het bloed, verminderen van de pijn, en verminderen van het metabolisme. Wanneer de Physicool bandage wordt toegepast zal deze warm aan de buitenkant aanvoelen.

Waarom zijn koelproducten van Psyicool beter?

De Physicool bandage is wetenschappelijk ontworpen om de koelvloeistof te binden aan de oppervlakte van de bandage. Zo vind er een directe en meest optimale manier van overdracht plaats tussen de bandage en de huid. Hiervoor heeft Physicool een open-cell technologie toegepast in de bandage die de koelvloeistof vasthoudt in de cellen binnen de bandage. Er kan meer koelvloeistof op de bandage worden gespoten om de periode van koelen te verlengen. Het is niet nodig om de bandage daarvoor eraf te halen.

Hoe werkt het koelen met Psyicool?

Physicool is een uniek koelingsproduct, dat middels een bandage met snel verdampende alcohol zorgt voor een direct verkoelend effect. De alcohol reageert op de lichaamswarmte en verdampt wanneer de bandage wordt omgedaan. Dit proces met verdamping trekt de warmte weg uit de onderliggende huidlaag. Hierdoor koelt het dieper gelegen weefsel, zoals spieren, af. Door de compressie van de bandage wijzigt het ontstekingsproces, waardoor er een verbetering van het herstelproces ontstaat.

Advies nodig?

Heeft u vragen over koelen? Vraag dan gerust om advies.