Kniebrace

Koop een kniebrace van uitstekende kwaliteit bij MijnBrace. Een kniebrace stabiliseert uw knie, waardoor pijn vermindert en knieklachten afnemen. Omdat u voor een pijnlijke meniscus een andere kniebrace nodig heeft dan voor een pijnlijke knie door artritis, hebben wij een ruim aanbod kniebraces. Bij MijnBrace vindt u daarom altijd een kniebrace die past bij uw klachten.

Resultaat 1–24 van de 29 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 29 resultaten wordt getoond

Online kniebrace kopen

Heeft u last van knieklachten waardoor u niet optimaal kunt sporten of dagelijkse activiteiten uit kunt voeren? Een kniebrace stabiliseert de knie waardoor uw knieklachten zullen verminderen.

Wat is het nut van een kniebrace?

Een kniebrace werkt alleen wanneer deze past bij uw klacht. Als u last heeft van kraakbeenschade of artrose heeft u een andere brace nodig dan wanneer u last heeft van bijvoorbeeld meniscusklachten of een instabiliteit. Bij Mijnbrace heeft u daarom de mogelijkheid een brace te vinden op basis van uw klachten.
Twijfelt u over de aard van uw knieklachten? Neem dan gerust contact met ons op. Bij ons wordt u altijd geadviseerd door een fysiotherapeut.
Een brace wordt vaak gebruikt na het oplopen van knieblessures, artrose of juist ter preventie van knieblessures. Helaas is de knie niet sterk en stabiel genoeg om dit geheel op eigen kracht te kunnen. Een kniebrace helpt u hierbij. Een kniebrace verbetert het stabiliteitsgevoel in de knie. Uw klachten worden verminderd of zelfs helemaal verholpen.
Een kniebrace kan u helpen bij de volgende klachten:

  • Jumper’s knee
  • Meniscusklachten
  • Osgood Schlatter
  • Knieband schade (kruisband of binnen- en buitenband)
  • Knieartrose (versleten knie)
  • Voor of na een knieoperatie
  • Instabiliteit

 

Daarnaast wordt een kniebrace vaak gebruikt bij pijn rond de knieschijf en ter preventie van kruisbandletsels bij contactsporten.

Ontdek ons ruime assortiment kniebraces

Bij MijnBrace vindt u een ruim aanbod aan kniebraces die speciaal gemaakt zijn voor specifieke klachten. Bekijk onderstaand overzicht voor een selectie van ons assortiment.

Medi Patella Tendon Support

support-kniebrace

Deze kniebrace is zeer bruikbaar bij onder andere klachten aan de knieschijfpees, een peesontsteking of ‘jumpers knee’. De Medi Patella Tendon Support geeft gericht druk op de knieschijfpees en ondersteunt zo de knieschijf. Deze kniebrace ontlast zo de bovenbeenspieren en vermindert pijnklachten.

OS1st Kniebrace KS7

kniebrace-zwart

Als u zoekt naar meer stabiliteit of last hebt van een lichte verstuiking of beginnende knie artrose, is de OS1st Kniebrace KS7 voor velen een uitkomst. Dankzij de Compressie Zone Technologie geeft de brace op 7 verschillende plekken de juiste mate van compressie. Dit zorgt voor meer stabiliteit en een betere doorbloeding van uw knie.

Push Care Kniebrace

elleboogbrace-stellen

Bij kapselirritatie, functionele restinstabiliteit en reumatische klachten is de Push Care Kniebrace een uitstekend hulpmiddel. De mate van ondersteuning is instelbaar met behulp van klittenband. Zo kunt u de knieschijf optimaal ondersteunen.

Wanneer draag je een kniebrace?

U draagt een kniebrace om uw knie te ondersteunen en klachten te verminderen. Hoe lang u een kniebrace moet dragen is afhankelijk van uw klachten en de mate van belasting van de knie. Om zeker te weten hoe lang u gebruik moet maken van een kniebrace is het aan te raden contact op te nemen met een fysiotherapeut gekoppeld aan mijnbrace.nl.

Welke maat kniebrace heb ik nodig?

Voor een optimaal effect van de brace is het van belang dat de brace goed past. Allereerst wordt er bij een aantal modellen onderscheid gemaakt tussen een brace voor de rechter of linker knie. Vervolgens kiest u de maat van de brace. Per brace wordt in de omschrijving op de website uitgelegd hoe u de juiste maat kunt bepalen. Lees deze beschrijving nauwkeurig om de juiste maat voor uw kniebrace te bestellen.

Kan ik gewoon bewegen met een kniebrace?

Een kniebrace is bedoeld om u extra ondersteuning te bieden wanneer u klachten ervaart tijdens uw dagelijkse bezigheden. Dat kan dus tijdens het sporten zijn, maar ook tijdens het werk of juist als u thuis uw rust pakt. Het is dan ook verstandig om de brace alleen te dragen wanneer u last heeft van uw klachten. Dan maakt u optimaal gebruik van de kniebrace.

Hoe kies ik een kniebrace?

Vaak krijgt u een kniebrace geadviseerd of voorgeschreven door bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Het kiezen van het juiste type en de correcte maat kan soms lastig zijn. We helpen u graag.

Neem contact op via onderstaande buttons:

Neem contact op WhatsApp ons

Hoelang kan ik een kniebrace dragen?

Dit kan voor een langere periode zijn en hangt bovendien af van de aard van uw klachten. Als u bijvoorbeeld een intensieve sport beoefent waarin u veel moet draaien of springen, kan de kniebrace zomaar een vast onderdeel van uw sportuitrusting worden. Dat is in het begin misschien even wennen, maar op den duur realiseren veel gebruikers hoeveel profijt ze hebben van hun kniebrace.

Advies van een fysiotherapeut

Heeft u vragen over een kniebrace of wilt u weten welke kniebrace het beste bij uw klacht past? Vraag dan gerust om advies.

Vraag om advies WhatsApp ons