Schouderbrace

Een schouderbrace kopen om uw schouder te ondersteunen vanwege schouderklachten of na een operatie aan de schouder.
De schouderbraces van MijnBrace zijn geschikt voor diverse soorten schouderklachten en bieden een optimale ondersteuning. Door het dragen van een brace wordt uw pijn verlicht en een snel herstel van de schouder bevorderd.

De voordelen van een schouderbrace kopen bij MijnBrace:

 • Schouderbraces voor alle schouderklachten
 • Optimale ondersteuning van uw schouder
 • Vermindert pijn en bevordert het herstel
 • Verstelbare schouderbraces leverbaar
 • Diverse schouderbraces beoordeeld met 5 sterren

Toont alle 9 resultaten

Toont alle 9 resultaten

Schouderbrace bij schouderklachten

Een schouderbrace of sling ondersteunt uw schouder als u schouderklachten heeft of aan uw schouder geopereerd bent. De schouder is een relatief instabiel gewricht, waardoor er snel overbelasting ontstaat. Een pijnlijke schouder kan uw dagelijkse activiteiten flink belemmeren. Het dragen van een schouderbrace verlicht de pijn aanzienlijk en bevordert het herstel. Een schouderbrace kopen bij MijnBrace betekent:

 • Minimaal 1 jaar garantie
 • Advies van een fysiotherapeut
 • Keuze uit verschillende maten
 • 30 dagen bedenktijd

Neem voor vragen of advies over onze schouderbraces contact met ons op. Onze fysiotherapeut adviseert u graag.
Contact

Wat is het nut van een schouderbrace?

Wanneer u schouderklachten heeft, moet de schouder zo min mogelijk belast en zo goed mogelijk ondersteunt worden. Een schouderbrace stabiliseert de schouder en zorgt ervoor dat uw schouder geen verkeerde bewegingen kan maken. Hierdoor zal uw schouder sneller herstellen van de schouderklachten.Een schouderbrace dragen biedt verlichting in verschillende situaties. Na een operatie is het dragen van een schouderbrace sterk aanbevolen om het herstel van de schouder te bevorderen. Ook na een luxatie is het wenselijk en schouderbrace te dragen. Een schouderbrace verlicht de pijn, voorkomt overbelasting en bevordert het herstel van uw schouder.

Voor iedere soort klacht bestaat kunt u een schouderbrace kopen. Bij MijnBrace vindt u altijd een schouderbrace die past bij uw klachten. Enkele voorbeelden van schouderklachten waarbij een brace u kan helpen:

 • Schouder die uit de kom is geweest
 • Schouder instabiliteit
 • Na een fractuur
 • Na een operatie
 • Schouderpijn

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten ontstaan over het algemeen door overbelasting van de schouder. Deze overbelasting kan acuut ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het sporten of het tillen van iets zwaars. Het is echter ook mogelijk dat de klachten geleidelijk ontstaan. Dit gebeurt meestal door het vaak herhalen van een beweging met de schouders en armen. Door de overbelasting van spieren en pezen in de schouder ontstaat er een ontsteking. Het schoudergewricht zwelt daardoor op en voelt pijnlijk aan.

Hoe herken ik schouderklachten?

Schouderklachten herkent u aan pijn in en rond de schouder. De pijn kan voorkomen als u uw arm beweegt, maar ook bij het stilhouden van de arm. Vooral het opzij bewegen van de arm kan erg pijnlijk zijn. De pijn straalt vanuit de schouder vaak uit naar de schouderbladen, de nek, de arm en de hand.

Hoe lang moet ik een schouderbrace dragen?

U draagt een schouderbrace om uw schouder te ondersteunen en om klachten te verminderen. Hoe lang u een schouderbrace moet dragen is afhankelijk van uw klachten. Onze fysiotherapeut kan u hierover adviseren.

Welke maat schouderbrace heb ik nodig?

Voor een optimaal effect van de brace is het van belang dat de brace goed past. In de productomschrijving van elke schouderbrace staat beschreven hoe u bepaalt wat de juiste maat voor u is. Lees deze beschrijving nauwkeurig om de juiste maat voor uw schouderbrace te kopen. Onze braces zijn daarnaast ook verstelbaar voor een aangepaste ondersteuning.

Advies van onze fysiotherapeut

Heeft u vragen over het kopen van een schouderbrace of wilt u weten welke schouderbrace het beste bij uw klachten past? Neem dan contact met ons op door ons te WhatsAppen op 0633308608, een terugbelverzoek achter te laten of te mailen. Onze fysiotherapeut adviseert u graag.