Enkelbrace

Een enkelbrace koopt u om uw enkel te ondersteunen zodat u uw dagelijkse- en sportactiviteiten pijnloos uit kunt voeren. Bij MijnBrace heeft u de keuze uit een groot aanbod enkelbraces voor iedere soort klacht. We hebben enkelbraces voor meer stabiliteit, voor bij chronische enkelklachten en voor bij sportgerelateerde klachten. Ook vindt u in het assortiment van MijnBrace een geschikte brace om enkelblessures te voorkomen.

Toont alle 17 resultaten

Toont alle 17 resultaten

Online enkelbrace kopen

Hebt u last van enkelklachten of enkelinstabiliteit? Niets is vervelender dan uw dagelijkse werkzaamheden of sport niet meer uit te kunnen voeren door enkelklachten. Een enkelbrace zorgt voor stabiliteit en ondersteuning van de enkel waardoor u weer uw activiteiten kunt uitvoeren.

Bij MijnBrace koopt u enkelbraces:

 • Voor diverse enkelklachten
 • Van uitstekende kwaliteit
 • In meerdere maten verkrijgbaar
 • Geadviseerd door een echte fysiotherapeut
 • Eenvoudig en snel online te bestellen

Onze enkelbraces

Het grote assortiment enkelbraces bevat verschillende braces die optimaal zijn voor specifieke enkelklachten. Graag lichten we een aantal artikelen uit ons aanbod uit:

Medi Achimed Enkelbrace

enkelbrace-achterkant

De Achimed enkelbrace van Medi geeft steun aan de achillespees door middel van gerichte compressie. Het is een achillespeesbandage met een beschermende bekleding van siliconen rondom de achillespees. Deze enkelbrace helpt onder andere bij achillodynie, een slijmbeursontsteking en restklachten na een operatie.

LP Enkelbrace Veterbrace 787

enkelbrace-veterbrace

Als u kampt met instabiliteit aan de enkel, een milde verstuiking of als u een enkeltrauma wilt voorkomen, is de LP Veterbrace 787 een goede optie. Deze brace biedt comfort en flexibiliteit. Hij is gemakkelijk aan te trekken en geeft steun zonder dat u inboet aan bewegingsvrijheid.

Push Sports Enkelbrace Kicx

enkelbrace-kicx

De enkelbrace Kicx van Push Sports beschermt u tijdens het sporten tegen enkelverzwikking. U kunt deze brace dragen als u uw sport weer wilt oppakken en terugkerend enkelletsel wilt voorkomen. Het Prophy-X bandsysteem biedt u uitstekende steun zonder dat u hinder ondervindt aan uw bewegingsvrijheid.

Zamst Filmista Enkelbrace

enkelbrace-voorkant

De Zamst Filmista enkelbrace is de dunste enkelbrace ooit, getest door diverse topsporters. Als preventieve enkelbrace biedt hij veel stabiliteit en hij is zo klein dat hij gemakkelijk te dragen is in een voetbalschoen.

Wat is het nut van een enkelbrace?

Een enkelbrace is een extra steun voor de enkel. Er bestaan verschillende soorten braces in meerdere maten. Een brace wordt vaak gebruikt bij enkelinstabiliteit of andere enkelklachten. Daarnaast kan een brace ook worden gebruikt ter preventie van enkelblessures.

Welke enkelbrace past bij mijn klacht?

Bij MijnBrace wordt onderscheid gemaakt tussen diverse gradaties van enkelklachten. Voor iedere klacht selecteren wij voor u een passende brace. Zo weet u zeker dat u een enkelbrace koopt die past bij uw klachten.

Bij MijnBrace vindt u enkelbraces voor de volgende klachten:

 • Lichte/matige enkelinstabiliteit
 • Matige/zware enkelinstabiliteit
 • Chronische enkelklachten
 • Sportgerelateerde enkelklachten
 • Enkelbraces ter preventie bij sport

Twijfelt u over welke brace u nodig heeft of heeft u vragen over een enkelbrace? Neem dan gerust contact met ons op. Bij ons wordt u altijd geadviseerd door een gespecialiseerde fysiotherapeut.

 

Welke maat enkelbrace moet ik kopen?

Om te zorgen dat een enkelbrace optimaal werkt is het van belang dat u de goede maat kiest. Bij onze producten vindt u daarom altijd een overzicht van de maten van onze braces. De maat die u nodig heeft is afhankelijk van uw schoenmaat.

Hoelang gaat een enkelbrace mee?

Een enkelbrace verslijt bij normaal gebruik na 1 tot 1,5 jaar. Hierbij rekenen we 2 tot 3 keer intensief gebruik per week. Een enkelbrace kunt u zeer vaak gebruiken en wassen, maar slijtage is natuurlijk onvermijdelijk. Er is een aantal factoren die de mate van slijtage bepalen:

 • Het type enkelbrace
 • De mate van gebruik
 • Het doel waarvoor u de brace gebruikt
 • De vochtproductie
 • De wrijvingskracht die de brace te verduren krijgt

Een enkelbrace zal langer meegaan wanneer u hem goed onderhoudt. De aanwijzingen voor het juiste onderhoud levert de fabrikant mee.

Wat is het verschil tussen een enkelbrace en een zwachtel?

Het verschil zit hem voornamelijk in de steun. Een zwachtel is feitelijk niet veel meer dan een elastische bandage die wel huidbescherming biedt en druk uitoefent, maar geen mechanische steun geeft. Met een enkelbrace krijgt u wel mechanische steun. Bovendien voorkomt hij tegennatuurlijke bewegingen. Een brace zorgt dus voor meer stabiliteit dan een zwachtel.

Advies van een fysiotherapeut

Heeft u vragen over een enkelbrace of wilt u weten welke enkelbrace het beste bij uw klacht past? Vraag dan gerust om advies. Advies wordt gegeven door gespecialiseerde fysiotherapeuten.