Nieuws

Kinesiotape: dé oplossing bij hooikoortsklachten

Niezen, tranende ogen en een loopneus: herkent u deze vervelende klachten? Dan hoort u waarschijnlijk bij de 20% van de Nederlanders die last heeft van hooikoorts. Probeer in plaats van traditionele medicatie eens Kinesiotape. Deze oplossing voor hooikoorts vermindert met slechts een paar behandelingen uw klachten. Benieuwd hoe deze bijzondere manier van taping werkt? Wij leggen het uit en geven u tips over het aanbrengen van de tape.

Een rugblessure? Deze 5 tips verlichten de pijn

Rugpijn is één van de meest voorkomende soorten pijn. Ongeveer 80 procent van de volwassenen heeft wel eens last van rugklachten. De kans is dan ook groot dat jij tot deze groep behoort. Heb jij last van je rug en worden je dagelijkse bezigheden belemmerd door de pijn? Er zijn een aantal tips om je rugpijn te verlichten of te voorkomen.

Blog: zó tapet u uw sportblessures in met Kinesiotape – deel 2

Kunt u wel wat ondersteuning aan uw rug of schouder gebruiken? Probeer de Kinesiotape eens om het pijnlijke gewricht mee in te tapen. De tape ondersteunt de spieren, stimuleert de bloedtoevoer én zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller door het lichaam worden afgevoerd. Een win-winsituatie.

Blog: zó tapet u uw sportblessures in met Kinesiotape – deel 1

Wanneer u last heeft van een sportblessure is het belangrijk om het gewricht in te tapen of een brace te dragen. Het is echter niet gemakkelijk om uw knie of pols in te tapen. Wij laten u daarom zien hoe u het beste resultaat bereikt.

Betere resultaten met compressiekleding: feit of fictie?

Steeds meer sporters, zowel op recreatief als topniveau, bewegen in compressiekleding. De kledij is niet alleen op een atletiekbaan te zien, maar bijvoorbeeld ook op het rugbyveld. Met de komst van compressiekleding is er een nieuwe discussie losgebarsten: heeft deze kleding echt effect?

Uitgelicht: wat is RSI?

Door de tijd die we tegenwoordig achter de computer doorbrengen, is er een toename van RSI klachten te zien. Maar wat is RSI nu eigenlijk? En hoe kunt u pijnlijke klachten voorkomen?

De 5 meest voorkomende sportblessures

In ons nieuwste infographic beschrijven wij de 5 meest voorkomende sportblessures. Benieuwd welke blessure bovenaan staat? Lees dan snel verder!

Kunt u uw duimen tegen uw voorarm duwen? Alles over hypermobiliteit

U heeft ze vast wel eens gezien op tv: mensen die zo lenig zijn dat ze met het grootste gemak hun benen in hun nek leggen of zonder er enige moeite voor te doen in een spagaat schieten. Dit fenomeen staat ook wel bekend als hypermobiliteit, maar wat is dat nu precies?

Spierpijn: wat is het, waarom heb ik er last van en hoe kan ik het voorkomen?

U merkt het al wanneer u ’s ochtends de trap af wilt lopen. Ai, wat een pijn! Met het strekken van uw voet richting de volgende traptrede schiet er een pijn door uw been die ervoor zorgt dat u het liefste de hele dag in bed wilt blijven liggen. De meeste mensen kennen het wel: spierpijn. Letterlijk een pijn in de spieren. Maar waar wordt deze pijn nu precies door veroorzaakt, en hoe kunt u voorkomen dat u hier last van krijgt?

Wat te doen bij een sportblessure?

Een sportblessure voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Toch zijn er jaarlijks meer dan 1 miljoen sportblessures. Veel sporters die na het sporten een blessure oplopen weten niet precies wat zij moeten doen. Daarom vindt u in deze blog een korte uitleg over wat u kunt doen bij een sportblessure.

Getoond 1–10 van 21123