Sportcompressiekleding

Koop uw sportcompressiekleding online bij MijnBrace voor een sneller herstel bij blessures, een betere doorbloeding tijdens het sporten en een snellere afvoer van afvalstoffen. We hebben in ons assortiment diverse soorten compressiekleding, waaronder tubes en (lies)broeken. U koopt al een compressietube vanaf € 24,95 en wanneer u uw bestelling voor 16:00 uur plaatst, heeft u de producten de volgende dag in huis. Bij bestellingen boven de € 50,- is de bezorging gratis.

De voordelen van de sportcompressiekleding van MijnBrace:

 • Ondersteuning bij blessures
 • Effectieve pijnbestrijding
 • Medisch verantwoord
 • Comfortabel door de optimale pasvorm
 • Verkrijgbaar in diverse soorten en maten

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten

De sportcompressiekleding van MijnBrace

In onze webshop hebben we verschillende soorten sportcompressiekleding. We lichten er een aantal voor u uit.

Compressiebroek

Een compressiebroek is ideaal om blessures aan de hamstring, onderrug en onderbuik te voorkomen. Bij bestaande blessures helpt dit type broek om pijn te verminderen en spieren te ondersteunen. Sportcompressiebroeken zijn leverbaar in verschillende maten en dankzij de hoge tailleband zakt de broek niet af tijdens het sporten.

Liesbroek

Net als een gewone compressiebroek, is een liesbroek ideaal voor het voorkomen en genezen van blessures. Bij MijnBrace koopt u een liesbroek met een naadloos ontwerp voor een optimaal draagcomfort. De compressie zorgt voor een betere doorbloeding van de liezen en de bovenbenen.

Compressietubes

Bij MijnBrace heeft u keuze uit diverse soorten compressietubes. We verkopen onder andere tubes voor dijbenen en compressietubes voor de kuit. Het dragen van een compressietube voorkomt kramp en helpt bij vermoeide benen. Deze kledingstukken hebben een comfortabele pasvorm en zijn makkelijk aan en uit te trekken. Tubes voor de kuit leveren we per paar.

De voordelen van sportcompressiekleding

Het dragen van speciale compressiekleding tijdens het sporten biedt een aantal voordelen. Let er wel op dat u kwalitatief goede kleding koopt, zoals de producten van MijnBrace. We zetten de voordelen van goede compressiekleding op een rijtje:

 • Minder verzuring door een snellere afvoer van afvalstoffen
 • Verbeterde doorbloeding
 • Verbetering van prestaties dankzij een beter uithoudingsvermogen
 • Minder stijve spieren na het leveren van een grote inspanning
 • Een lagere kans op blessures, zoals kramp en zweepslag
 • Geschikt voor zowel amateur- als topsporters

Compressiekleding is erg strak, dit zorgt voor een betere doorbloeding van uw lichaam en een snellere afvoer van afvalstoffen. Hiermee voorkomt u blessures en verzuring van uw spieren met als resultaat dat uw uithoudingsvermogen toeneemt. Vooral bij hardlopen, fietsen en andere duursporten is dit een uitkomst. In de topsportwereld is sportcompressiekleding daarom al langere tijd niet meer weg te denken. Onder andere schaatsers, wielrenners en voetballers dragen dit type kleding om blessures aan liezen en hamstrings te voorkomen.

Sneller herstellen van blessures

Bovenstaande voordelen dragen bij aan een sneller herstel van blessures. Onder andere lichte blessures als een spierscheuring, hamstringproblemen en kramp zijn goed te behandelen door het dragen van sportcompressiekleding. De verbeterde doorbloeding en de versnelde afvoer van afvalstoffen zorgen ervoor dat pijn afneemt en bevorderen het herstel. Daarnaast houdt de compressiekleding de spieren bijeen, waardoor er bij het herstel van een spierscheuring minder sprake is van littekenweefsel. Dankzij het dragen van sportcompressiekleding heeft u tijdens uw inspanning een zekerder gevoel en voorkomt u dat u verkrampt beweegt.

De juiste compressiekleding kopen

Compressiekleding is leverbaar in verschillende maten. Meet voor het kopen van een compressiebroek de omtrek van uw taille op. Wanneer u de productpagina bezoekt, ziet u welke maat bij uw tailleomvang hoort. Ook de compressietubes zijn verkrijgbaar in diverse maten. Bij een tube voor het bovenbeen dient u de omtrek van uw bovenbeen op te meten. De juiste compressietube voor uw onderbeen koopt u door de omtrek van uw onderbeen op te meten ter hoogte van de enkel en de kuit.

Wat is sportcompressiekleding?

Zowel amateursporters als topsporters maken gebruik van compressiekleding zoals broeken, tubes en kousen. Dit type kleding is gemaakt om het lichaam droog en koel of juist warm te houden. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat u tijdens het sporten niet gehinderd wordt door weersomstandigheden. Daarnaast is uw lichaam met compressiekleding goed beschermd tegen blessures. Bij bestaande blessures helpt compressiekleding om de pijn te verminderen en het herstel te versnellen.

Advies van een fysiotherapeut

Heeft u vragen over sportcompressiekleding of heeft u hulp nodig bij het kopen van de juiste maat? Neem dan contact met ons op en krijg vrijblijvend advies van een fysiotherapeut.