Duimbrace

Online een duimbrace kopen om pijnvrij te kunnen sporten en bewegen. Duimbraces helpen uw duim te ondersteunen en bewegingen te begeleiden. U verlicht hiermee niet alleen de pijn, maar u bevordert ook het herstel van uw duimblessure. De braces zijn bij uitstek geschikt voor preventie van blessures en voor het sporten een peesontsteking, een skiduim en duimartrose.

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Duimbrace kopen voor alle soorten duimklachten

Het is belangrijk om uw duim bij een blessure voldoende rust te gunnen. Echter, bij vrijwel iedere beweging met uw hand en vingers wordt de duim gebruikt. De juiste duimbrace voorkomt dat u verkeerde bewegingen met uw duim maakt. Hiermee bevordert u het herstel van uw blessure en kunt u snel weer genieten van een pijnvrije duim. Bovendien beschermt een duimbrace tegen de directe impact van stoten. Alle soorten duimbraces in ons assortiment zijn geschikt voor pijnverlichting naar aanleiding van een verrekking of een overbelasting. Voor alle specifieke duimklachten hebben we geschikte braces beschikbaar.

Duimbrace bij een skiduim

In het geval van een skiduim ervaart u pijn in het gewrichtsbandje van uw duim. Dit bandje zit aan de binnenkant van de overgang van uw hand naar uw duim. De pijn kan ontstaan als de duim door een klap te ver naar buiten toe wordt gedrukt. Dit letsel komt regelmatig voor bij een val tijdens het skiën: door een val blijft de duim bijvoorbeeld achter het handvat van de skistok hangen. Bij een skiduim is het gewrichtsbandje (ligamentum collaterale ulnare) – dat het handbotje met het duimbotje verbindt – beschadigd. Een geschikte duimbrace voor deze klacht is bijvoorbeeld de Medi Rhizomed Brace. Een duimbrace beschermt uw duim en voorkomt ongewenste bewegingen voor een voorspoedig herstel.

Duimbrace bij artrose in de duim

Bij artose in de duim is het gewricht van de duim versleten. De gewrichtsslijtage zorgt voor een slechtere kwaliteit van uw kraakbeen, waardoor de boteinden in uw duim steeds minder soepel worden. Deze klacht zorgt voor krachtverlies die u gedeeltelijk kan opvangen met een duimbrace. In het geval van artrose is onder andere de Push Ortho Duimbrace CMC een geschikte oplossing voor uw duimklachten.

Klachten door een peesontsteking (De Quervain) in de duim

Een peesontsteking bij uw duim wordt ook wel de aandoening van De Quervain genoemd. De ontsteking bevindt zich bij de pees, aan de duimzijde van uw pols. U voelt de pijn in eerste instantie in de pols, aan de duimzijde van de onderarm. Later kan de pijn zich uitbreiden richting uw duim. U voelt dat dus vooral bij het knijpen van de hand en het tillen van voorwerpen. Als u een ontsteking heeft in de MCP-I, dan is het raadzaam om deze pezen zoveel mogelijk rust te geven. De LP Polsbrace Duim Support 763 is hier uitermate geschikt voor.

Online een duimbrace bestellen

Koop online een duimbrace in onze webshop tegen scherpe prijzen. Onze fysiotherapeuten schrijven alleen de beste duimbraces voor die precies bij u passen. MijnBrace verzekert u standaard van diverse voordelen:

  • Minimaal 1 jaar garantie
  • Professioneel advies van fysiotherapeut
  • Alle maten beschikbaar
  • Gratis verzending vanaf € 80,-
  • Altijd 30 dagen bedenktijd
  • De beste duimbraces van gerenommeerde merken

Neem contact op WhatsApp ons

Veelgestelde vragen over duimbraces

Welke maat duimbrace heb ik nodig?

Een duimbrace moet goed aansluiten voor een correcte werking, daarom hebben wij voor iedere brace verschillende maten. In de productomschrijving van de duimbraces ziet u een uitleg hoe u uw geschikte maat meet. Er is daarom altijd een maat die goed op uw duim aansluit.

Hoe lang moet u een duimbrace dragen?

Het hangt van de intensiteit van uw duimpijn af hoe lang u een duimbrace moet dragen. U draagt de brace ter ondersteuning van uw duim en om de pijn in uw duim te verlagen. Zolang u pijn ervaart is het raadzaam om de brace te blijven gebruiken. Verder speelt de belasting van uw duim een grote rol in hoe lang u een brace moet dragen. Vraag uw fysiotherapeut of een van onze specialisten naar advies. Alle duimbraces zijn zeer flexibel: u kunt dagelijkse taken, zoals typen, fietsen en autorijden dus gewoon uitvoeren.

Wanneer kan ik een duimbrace gebruiken?

Een duimbrace is bedoeld als ondersteuning op de momenten dat u klachten ontwikkelt. Of dat nu verdraaiing of verzwikking is waarbij u pijn, zwelling of functieverlies ervaart. Dat kan dus zowel op het werk zijn als in uw vrije tijd, met name bij het sporten. Deze laatste is in het bijzonder het geval wanneer u een sport beoefent waarbij u veel contact maakt, moet draaien of moet springen. In principe kunt u een duimbrace gebruiken als ondersteuning voor iedere activiteit waar u een verhoogd risico heeft op gewrichts- en bandletsels.

Kan ik mijn duimbrace aanhouden als ik ga slapen?

Ja, indien dat vanuit de behandeling gewenst is, kunt u gewoon uw brace dragen tijdens het slapen. Let er echter wel op dat u de banden iets losser zet. Zo bent u er zeker van dat er geen bloedvaten worden afgekneld tijdens uw nachtrust.

Wat is de levensduur van mijn duimbrace?

Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik zal de duimbrace uiteraard slijten. De mate van de slijtage hangt af van meerdere factoren. Hoelang gebruikt u de duimbrace? Sport u er ook mee? Hoe vaak heeft u hem nodig? Normaal gesproken kunt u uw duimbrace talloze keren gebruiken en wassen. Lees ook goed de meegeleverde voorschriften van de fabrikant, daarin leest u hoe u het beste uw duimbrace kunt onderhouden.

Een bandage of een brace, wat is het verschil?

Een bandage is een elastisch windsel dat druk uitoefent en zorgt voor bescherming van de huid, maar een bandage geeft uw gewrichten weinig mechanische steun. Een brace biedt dat wel en geeft u dus meer stabiliteit.

Advies van een fysiotherapeut

Onze fysiotherapeuten geven u graag advies over welk product het beste helpt om uw klachten te verhelpen. Bekijk de pagina over brace advies en kom in contact met een van onze specialisten. Voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen door te WhatsAppen naar 06-33308608 , een terugbelverzoek achter te laten of door het contactformulier in te vullen.

Neem contact op WhatsApp ons