Elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace kopen om pijn te verminderen en het herstel van uw elleboog te bevorderen. Draag een elleboogbrace tijdens het sporten om blessures te voorkomen of draag de brace om uw elleboog optimaal te ondersteunen. MijnBrace heeft elleboogbraces in diverse soorten en maten voor klachten als een tenniselleboog en een golferselleboog, maar ook voor (pijn)klachten die werkgerelateerd zijn.

Toont alle 23 resultaten

Toont alle 23 resultaten

Elleboogbrace bij elleboogklachten

Een elleboogbrace biedt ondersteuning bij elleboogklachten. Elleboogklachten stralen vaak uit naar de onderarm, pols en hand. Een elleboogbrace of bandage verlicht de pijn en bevordert het herstel van de elleboog. Wanneer u een elleboogbrace koopt bij MijnBrace, bent u verzekerd van:

  • Minimaal 1 jaar garantie
  • Keuze uit meerdere maten
  • Advies van een fysiotherapeut
  • 14 dagen bedenktijd

Neem voor meer informatie over onze elleboogbraces contact met ons op. Onze fysiotherapeut adviseert u graag.

Veelgestelde vragen elleboogbraces

Als u op zoek bent naar een elleboogbrace die helpt bij uw specifieke klachten, is het goed mogelijk dat u nog vragen heeft. Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over elleboogbraces.

Wat is het nut van een elleboogbrace

In geval van elleboogklachten is het belangrijk dat u uw elleboog zo min mogelijk belast en zo goed mogelijk ondersteunt. Op die manier voorkomt u dat de klachten verergeren en wordt het herstel van uw elleboog bevorderd. Daarnaast stabiliseert een elleboogbrace de elleboog en onderarm, waardoor de pijn afneemt. Bij MijnBrace kunt u altijd een elleboogbrace kopen die past bij uw klachten. Voor iedere klacht is er een specifieke brace beschikbaar. Enkele voorbeelden van elleboogklachten waarbij een brace u kan helpen:

  • Tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Elleboog instabiliteit
  • RSI- en KANS-klachten
  • Werkgerelateerde klachten

Hoe ontstaan elleboogklachten?

Elleboogklachten zijn bijna altijd het gevolg van overbelasting. De meest voorkomende elleboogblessures zijn de tenniselleboog en de golfelleboog. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen deze blessures ook veel voor bij mensen die niet tennissen of golfen. Mensen met een fysiek zwaar beroep (zoals timmermannen en metselaars) en mensen die veel achter de computer werken hebben een verhoogde kans op elleboogklachten.

Welk soort elleboogbrace heb ik nodig?

Voor elk soort elleboogklacht zijn er verschillende braces. Wanneer u last heeft van een tennisarm is een elleboogbrace die druk uitoefent op uw spieren zeer geschikt. Als uw elleboog ontwricht is geweest heeft u juist een elleboogbrace nodig die uw bewegingen beperkt. Op die manier zal de elleboog niet snel weer ontwrichten of overstrekken. Daarnaast zijn er ook speciale elleboogbraces die pijnklachten door artritis verlichten.

Hoe lang moet ik een elleboogbrace dragen?

U draagt een elleboogbrace om uw elleboog te ondersteunen en om klachten te verminderen. Hoe lang u een elleboogbrace moet dragen is afhankelijk van uw klachten en de mate van belasting van de elleboog. Onze fysiotherapeut adviseert u graag over de duur van het dragen van een elleboogbrace.

Welke maat elleboogbrace heb ik nodig?

Voor een optimaal effect van de brace is het van belang dat u de juiste elleboogbrace koopt en dat de brace goed past. In de productomschrijving van elke brace kunt u lezen hoe u de juiste maat voor uw elleboogbrace bepaalt. Onze braces zijn tevens verstelbaar voor een optimale ondersteuning.

Advies van een fysiotherapeut

Heeft u vragen over een elleboogbrace of wilt u weten welke brace het beste bij uw klacht past? Neem dan contact met ons op door ons te WhatsAppen op 0633308608een terugbelverzoek achter te laten of te mailen. Onze fysiotherapeut adviseert u graag.