Elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace kopen om pijn te verminderen en het herstel van uw elleboog te bevorderen. Draag een elleboogbrace tijdens het sporten om blessures te voorkomen of draag de brace om uw elleboog optimaal te ondersteunen. MijnBrace heeft elleboogbraces in diverse soorten en maten voor klachten als een tenniselleboog en een golferselleboog, maar ook voor (pijn)klachten die werkgerelateerd zijn.

Toont alle 21 resultaten

Toont alle 21 resultaten

Elleboogbrace bij elleboogklachten

Een elleboogbrace biedt ondersteuning bij elleboogklachten. Elleboogklachten stralen vaak uit naar de onderarm, pols en hand. Een elleboogbrace of bandage verlicht de pijn en bevordert het herstel van de elleboog. Wanneer u een elleboogbrace koopt bij MijnBrace, bent u verzekerd van:

 • Minimaal 1 jaar garantie
 • Keuze uit meerdere maten
 • Advies van een fysiotherapeut
 • 30 dagen bedenktijd

 

Neem voor meer informatie over onze elleboogbraces contact met ons op. Onze fysiotherapeut adviseert u graag.

Persoonlijk advies Contact

Medi Epibrace Elleboogbrace

elleboogbrace-stellen

De Medi Epibrace geeft ondersteuning aan de onderarm door middel van compressie. Een met lucht gevuld kussentje zorgt voor een gelijkmatige drukopbouw. Deze elleboogbrace is geschikt voor een golferselleboog, tennisarm of peesirritatie van spieren in de onderarm.

LP Elleboogbrace Tennis/Golfers 751

elleboogbrace-tennis

Als u last heeft van een golferselleboog of tennisarm, is de LP elleboogbrace een goede optie. Dankzij het driehoekvormige drukpunt helpt deze brace pijnklachten van een elleboogblessure te verminderen.

OS1st Elleboogbrace ES6

elleboogbrace-zwart

Dankzij zes verschillende drukpunten zorgt de OS1st ES6 elleboogbrace voor stabilisatie en een betere bloedcirculatie. De ergonomische pasvorm geeft veel comfort en de brace kunt u goed onder kleding dragen.

Medi Epicomed Elleboogbrace

elleboogbrace-aan

Als u last heeft van een ontsteking in de elleboog, gewrichtsslijtage of epicondylitis lateralis/medialis, is de Medi Epicomed Elleboogbrace een uitkomst. Deze brace is een samenstelling van steun biedende tricotage en siliconen inzetstukken die de doorbloeding bevorderen en een masserend effect hebben.

Veelgestelde vragen elleboogbraces

Als u op zoek bent naar een elleboogbrace die helpt bij uw specifieke klachten, is het goed mogelijk dat u nog vragen heeft. Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over elleboogbraces.

Wat is het nut van een elleboogbrace

In geval van elleboogklachten is het belangrijk dat u uw elleboog zo min mogelijk belast en zo goed mogelijk ondersteunt. Op die manier voorkomt u dat de klachten verergeren en wordt het herstel van uw elleboog bevorderd. Daarnaast stabiliseert een elleboogbrace de elleboog en onderarm, waardoor de pijn afneemt. Bij MijnBrace kunt u altijd een elleboogbrace kopen die past bij uw klachten. Voor iedere klacht is er een specifieke brace beschikbaar. Enkele voorbeelden van elleboogklachten waarbij een brace u kan helpen:

 • Tenniselleboog
 • Golferselleboog
 • Elleboog instabiliteit
 • RSI- en KANS-klachten
 • Werkgerelateerde klachten

Hoe ontstaan elleboogklachten?

Elleboogklachten zijn bijna altijd het gevolg van overbelasting. De meest voorkomende elleboogblessures zijn de tenniselleboog en de golfelleboog. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen deze blessures ook veel voor bij mensen die niet tennissen of golfen. Mensen met een fysiek zwaar beroep (zoals timmermannen en metselaars) en mensen die veel achter de computer werken hebben een verhoogde kans op elleboogklachten.

Welk soort elleboogbrace heb ik nodig?

Voor elk soort elleboogklacht zijn er verschillende braces. Wanneer u last heeft van een tennisarm is een elleboogbrace die druk uitoefent op uw spieren zeer geschikt. Als uw elleboog ontwricht is geweest heeft u juist een elleboogbrace nodig die uw bewegingen beperkt. Op die manier zal de elleboog niet snel weer ontwrichten of overstrekken. Daarnaast zijn er ook speciale elleboogbraces die pijnklachten door artritis verlichten.

Hoe lang moet ik een elleboogbrace dragen?

U draagt een elleboogbrace om uw elleboog te ondersteunen en om klachten te verminderen. Hoe lang u een elleboogbrace moet dragen is afhankelijk van uw klachten en de mate van belasting van de elleboog. Onze fysiotherapeut adviseert u graag over de duur van het dragen van een elleboogbrace.

Welke maat elleboogbrace heb ik nodig?

Voor een optimaal effect van de brace is het van belang dat u de juiste elleboogbrace koopt en dat de brace goed past. In de productomschrijving van elke brace kunt u lezen hoe u de juiste maat voor uw elleboogbrace bepaalt. Onze braces zijn tevens verstelbaar voor een optimale ondersteuning.

Hoelang gaat een elleboogbrace mee?

Normaal gesproken verslijt een brace bij 2 tot 3 keer intensief gebruik per week na ongeveer 1 á 1,5 jaar. U kunt een elleboogbrace talloze keren gebruiken en wassen, maar hij slijt natuurlijk wel. Hoe snel een brace slijt, hangt onder af van:

 • Het type brace
 • Hoe vaak u hem gebruikt
 • Het doeleinde
 • De vochtproductie
 • De plaatselijke wrijvingskracht

 

De ene brace slijt dus sneller dan de ander. Wel is het zo dat u de levensduur kunt verlengen door de elleboogbrace goed te onderhouden. Aanwijzingen hiervoor zijn meegeleverd met uw brace.

Wat is het verschil tussen een elleboogbrace en een bandage?

Het grootste verschil is de geboden steun. Een bandage is niet veel meer dan een elastisch windsel dat wel druk en huidbescherming geeft, maar weinig mechanische steun biedt. Een brace geeft wel die mechanische steun en zorgt dus voor meer stabiliteit.

Advies van een fysiotherapeut

Heeft u vragen over een elleboogbrace of wilt u weten welke brace het beste bij uw klacht past? Vraag dan gerust om advies

Persoonlijk advies Contact