Geplaatst op

5 tips bij achillespeesklachten

achillespeesklachten

Achilespeesklachten kunnen zorgen voor veel belemmering in het dagelijks leven. In deze blog 5 tips als je last heb van achillespeesklachten. Aanpassen van belasting, verbeteren van herstel en meer.

Achillespees klachten komen veel voor bij zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden. De klachten kennen verschillende oorzaken. Bij kinderen is er vaak sprake van overbelasting van de groeischijf, deze aandoening wordt Morbus Sever genoemd. Bij volwassen is er veelal sprake van een tendinopathie of achillespees ontsteking. De verschillende klachten worden ook op verschillende manieren behandelt. In bijna alle gevallen bestaat de behandeling uit een combinatie van het aanpassen van de belasting/ activiteiten en het gebruiken van een loop of steunmiddel.

Tips die u kunnen helpen wanneer u zelf achillespeesklachten heeft.

achillespeesklachten

Tip 1 bij klachten aan de achillespees

Aanpassen van de activiteiten. Het kan helpen om de mate van activiteiten of inspanning aan te passen om de klachten te reduceren. Hierdoor nemen de pijnklachten aan de achillespees af. Wanneer u weer wilt opbouwen is het in de meeste gevallen raadzaam om gebruik te maken van een hiel ondersteuning om de achillespees te ontzien.

Tip 2

Het dragen van ander schoeisel. Bij klachten aan de achillespees heeft het in de meeste gevallen zin om schoenen te gebruiken met een stevige hak. Dit in combinatie met een achillespees brace zorgt vaak voor verlichting van de pijnklachten.

Tip 3

Tijdelijk stoppen met hardlopen. Om uw achillespeesklachten te verminderen helpt het om tijdelijk te stoppen met hardlopen. Wanneer de klachten hierna verminderd zijn, kunt u geleidelijk het hardlopen weer oppakken. Let op! Gebruik goede hardloopschoenen gecombineerd met een achillespees ondersteuning of voetondersteuning tijdens het opbouwen. Deze ondersteuning kunt u later geleidelijk weer afbouwen.

Tip 4 bij achillespeesklachten

Rekken bij peesklachten. Bij achillespeesklachten is het soepel houden van spieren en pezen erg belangrijk. Om dit voor elkaar te krijgen kunt u diverse rek en stretchoefeningen doen. Denk hierbij aan rekoefeningen voor de korte en lange kuitspieren.

Tip 5

Het gebruik van hakverhoging. Door de fysiotherapeut wordt bijna altijd een hakverhoging voorgeschreven. Kijk op onze website voor een voor u passende oplossing van uw klachten en kom snel van uw pijnklachten af.

Komt u er met de bovenstaande tips nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. U krijgt dan direct contact met één van onze fysiotherapeuten. Deze kunnen u van passend advies voorzien bij uw achillespeesklachten.