Geplaatst op

Kinesiotape: dé oplossing bij hooikoortsklachten

Hooikoorts-tape-blauw-rug

Niezen, tranende ogen en een loopneus: herkent u deze vervelende klachten? Dan hoort u waarschijnlijk bij de 20% van de Nederlanders die last heeft van hooikoorts. Probeer in plaats van traditionele medicatie eens Kinesiotape. Deze oplossing voor hooikoorts vermindert met slechts een paar behandelingen uw klachten. Benieuwd hoe deze bijzondere manier van taping werkt? Wij leggen het uit en geven u tips over het aanbrengen van de tape.

De werking van Kinesiotape bij hooikoorts

U heeft misschien wel eens topsporters gezien met gekleurde tape op hun lichaam. Deze speciale Kinesiotape is niet alleen goed om blessures te verlichten. Bij hooikoorts vermindert het in korte tijd aanzienlijk de klachten.

Kinesiotape is tot wel 140% rekbaar en wanneer het aangebracht is, tilt het de huid een klein beetje op. Hierdoor prikkelt de tape het ruggenmerg, verbetert het de bloedcirculatie in dat gebied en wordt de druk verlaagd. Bij hooikoorts spelen de longen een belangrijke rol. De tape beïnvloedt via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en de longen waardoor allergische reacties van de ogen, longen en neusvliezen geremd worden. Bekijk het volledige assortiment kinesiotape.

Het aanbrengen van Kinesiotape

Bij veel fysiotherapeuten kunt u terecht om Kinesiotape aan te laten brengen, maar het is ook goed mogelijk om zelf met de tape aan de slag te gaan. Omdat u waarschijnlijk niet zelf overal bij kunt, raden wij u aan om een vriend of familielid te vragen om u te helpen.

In het onderstaande filmpje ziet u precies hoe u de tape aanbrengt op uw rug, schouders en borst.

youtu.be/m03XdOT5uVU

Al na één keer resultaat

Uit een onderzoek van Harry Pijnappel, de auteur van het Medical Taping Instructieboek, blijkt dat Kinesiotape al na één keer een positief effect heeft. Hooikoortsklachten verminderen dankzij de tape aanzienlijk. Door na een week nog een tweede keer te tapen, nemen de klachten zelfs nog sterker af. Bij zware hooikoortsklachten is het mogelijk om de tape een derde keer aan te brengen. In totaal blijft de Kinesiotape ongeveer drie tot vijf dagen zitten. U loopt dus maximaal twee weken met de aangebrachte tape, maar u profiteert nog lange tijd daarna van de positieve effecten.

Het hele hooikoortsseizoen vrij van klachten

Kinesiotape geneest uw hooikoorts niet, maar zorgt door de prikkeling van het ruggenmerg voor een vermindering van uw klachten. Hoelang het effect van Kinesiotape aanhoudt verschilt per persoon. Resultaten wijzen uit dat testpersonen weken tot maanden na de behandeling profijt hebben van de tape. De praktijk leert ons dan ook dat een tot twee keer tapen per hooikoortsseizoen genoeg is om loopneuzen, traanogen en niezen langdurig te verminderen.

Kinesiotape bij MijnBrace

Het is belangrijk om kwalitatief goede Kinesiotape aan te brengen bij hooikoorts. Bij MijnBrace koopt u voordelig Kinesiotape die is voorzien van een CE-kwaliteitskeurmerk. Wilt u meer informatie over de werking van Kinesiotape bij hooikoorts of wilt u meer tips over het aanbrengen van deze tape? Neem dan contact met ons op via WhatsApp: 06-33308608 of vul ons contactformulier in.