Geplaatst op

Oorzaken voor pijn aan de elleboog

pijn elleboog man

Elleboogklachten komen veelvuldig voor, maar wat zijn de oorzaken van pijn in de elleboog en wat kan er aan gedaan worden ? Hieronder wordt antwoord gegeven over deze twee vragen

pijn elleboog man

Pijn aan de elleboog?

In deze moderne tijd beschikken we over veel technische apparaten in ons dagelijks gebruik. Hierbij kan je denken aan een smartphone, tablet of laptop. Deze apparaten werden vroeger vooral op werk gebruikt, maar tegenwoordig is het thuisgebruik ook flink toegenomen en zijn we de hele dag bezig met sms’en, het gebruiken van je touchscreen en het hanteren van de muis.

Wat zijn de oorzaken van de pijn aan de elleboog?

De meest voorkomende oorzaak van pijn aan de elleboog is overbelasting door werk(houding). Er wordt veel gebruik gemaakt van sms’en en het gebruik van je touchscreen. Er wordt vaak lang in dezelfde houding gezeten of gelegen met een telefoon in de hand. De handen en de ellebogen zijn continu aan het bewegen, er vindt daardoor constant een belasting op de onderarmspieren plaats. Na langdurig gebruik van deze spieren kunnen deze overbelast raken.
Er zijn ook nog een aantal andere oorzaken mogelijk voor pijn aan de elleboog:

  •    Overbelasting tijdens sport (bijv. golf en tennis)
  •    Letsel door een val op de elleboog
  •    Reumatoïde artritis
  •    Slijmbeursontsteking
  •    Slijtage ofwel artrose
  •    Beschadiging van de gewrichtsbanden
  •    Peesontstekingen

Behandeling van pijn aan de elleboog

Pijnstillers

Paracetamol of ibuprofen kunnen helpen om de pijn in de elleboog te verminderen. Mocht dit niet helpen en er is een ontsteking aanwezig dan kan er ook nog via de huisarts NSAID’s geregeld worden. Deze remmen de ontsteking en werken pijnstillend.

Cortisone injectie

Een cortisone injectie werkt in principe ontstekingsremmend en kan op advisering van een huisarts worden ingezet als pijnbestrijding.

Fysiotherapie

Ondanks dat de hierboven genoemde brace kan helpen, kan het ook verstandig zijn om naar een fysiotherapeut toe te gaan. De fysiotherapeut kan u adviseren en tips geven over hoe om te gaan met de pijn aan de elleboog.

Elleboogbrace

Een elleboogbrace kan bij alle bovenstaande oorzaken een extra onderteuning bieden. Een elleboogbrace hoeft echt niet altijd gedragen te worden, maar kan bijvoorbeeld tijdens werk en sport worden gedragen.