Geplaatst op

Welke polsbrace is geschikt voor fitness

Last van Polsinstabiliteit tijdens het fitnessen ? Een lichte polsbrace kan net de extra ondersteuning bieden zodat je wel hard kan trainen zonder polsklachten achteraf.

De pols is een complex gewricht dat bestaat uit een aantal verschillende botten en een netwerk van banden en kapsels. Deze groep van gewrichten wordt gestabiliseerd door de spieren in de onderarm, deze spieren kunnen de pols buigen, strekken en draaien. Tijdens verschillende oefeningen wordt de pols op verschillende manieren belast. Wanneer de belasting op de pols groter is dan de stabiliteit van de pols kan verwerken, kan dit tot polsklachten leiden.

Tijdens fitness kan het nodig zijn om een polsbrace te gebruiken om de pols te stabiliseren. Tijdens verschillende fitness oefeningen wordt de pols zwaar tot zeer zwaar belast, dit kan tot polsklachten en/of instabiliteit leiden. Een polsbrace kan deze klachten in veel gevallen voorkomen door het bieden van steun en stabiliteit tijdens de fitness oefeningen.

Er zijn veel verschillende polsbraces op de markt, op onze website vindt u een selectie van kwalitatief hoogwaardige polsbraces. Wel is er gezocht naar een aanbod in een breed prijsspectrum om iedereen toegang te verlenen tot een geschikte brace. Een topper in ons assortiment is de Push Sports Polsversteviger. Deze brace stabiliseert in meerdere richtingen en heeft een zeer hoog draagcomfort.

Er zijn verschillende typen polsbraces om verschillende van de pijn en instabiliteit klachten aan de pols te voorkomen. De LP Polsbrace is bijvoorbeeld een brace die veel stabiliteit biedt in de buig en strek functie van de pols. De push sport braces zijn weer heel compacte en hebben een hoog draagvermogen voor tijdens bijvoorbeeld sport en spel activiteiten. Deze brace is bijvoorbeeld goed bruikbaar bij balsporten als basketbal en handbal.

Zoals u heeft kunnen lezen is er een grote diversiteit van polsklachten bij fitness. Deze klachten verdienen allemaal maatwerk. Wij willen u graag van advies voorzien, neem hiervoor contact op via de site of via Whatts-app. Eén van onze fysiotherapeuten zal u dan van maatwerk advies voorzien!