Geplaatst op

Dijbeenbraces

OS1st-QS4-bovenbeen-compressie-

Dijbeenbraces koopt je om het bovenbeen te ondersteunen zodat dagelijkse- en sportactiviteiten pijnloos kunnen worden uitgevoerd. Bij MijnBrace heeft u de keuze uit een verschillende dijbeenbraces. Onze bovenbeenbraces zijn geschikt voor klachten zoals spierscheuringen, krampen knopen en en voor preventief gebruik tijdens sport.

Wat voor soorten dijbeenbraces zijn er?

De onderstaande dijbeenbraces ondersteunen de dijbeen, voor herstel te bevorderen en preventie van blessures aan het bovenbeen.

Online dijbeenbraces kopen

Heeft u last van dijbeenklachten waardoor u sport of dagelijkse activiteiten niet kunt uitvoeren of gepaard gaan met pijn? Een dijbeenbrace kan klachten aan het bovenbeen verminderen en het herstel bevorderen.

Wat is de werking van dijbeenbraces?

De dijbeenbrace zorgt voor vermindering van de belasting op de dijbeenspieren. De brace is ideaal te gebruiken tijdens een revalidatie en/of tijdens het sporten. Door compressie vindt er een verbetering van de aanvoer en afvoer van afvalstoffen plaats. De dijbeenbrace zorgt voor een stevig gevoel en geeft vertrouwen in de locatie van de blessure. Het is verstandig om de dijbeenbrace alleen te dragen bij activiteiten waarbij deze nodig lijkt te zijn. Tussen deze activiteiten kunnen de spieren in het lichaam dan zelf het werk gewoon doen.

Ontdek ons assortiment

Bij Mijnbrace zijn er verschillende dijbeenbraces verkrijgbaar. Bekijk onderstaand overzicht voor een selectie van ons assortiment.

OS1st-QS4-bovenbeen-compressie-

De Os1st Dijbeen Compressie QS4 is de ideale hulp bij het herstel na een blessure aan de hamstring of bovenbeen. De verschillende compressie zones zorgen voor ondersteuning en een betere doorbloeding, waardoor spieren en pezen zich beter kunnen herstellen. De bovenbeenbrace is gemakkelijk aan en uit te trekken en biedt een effectieve manier voor pijnbestrijding.

LP-dijbeencompressie-952

De LP 952 Dijbeenbrace support ondersteunt en geeft lichte compressie op de geblesseerde dijbeen. Hierdoor worden klachten aan het bovenbeen verminderd. De brace is gemaakt van nylon en spandex. Een goed ademende bovenbeenbrace.

LP-compressie-dijbeen-705

De LP Compressie Dijbeen support 705 zorgt voor warmte, druk en ondersteuning aan de quadriceps en hamstring. Hierdoor verminderen klachten bij een blessure aan het bovenbeen. De brace is gemaakt van neopreen en hierdoor geschikt voor gebruik in het water.

Waar gebruik ik een dijbeenbrace voor?

Bij de volgende klachten en blessures kan je goed een dijbeenbrace gebruiken:

  • Spierknopen
  • Spierkneuzingen
  • Spierkrampen
  • Spierscheuringen
  • Na het herstel bij een botfractuur
  • Ter preventie van klachten
  • Na revalidatie van een trauma of operatie

Wanneer de dijbeenbraces niet gebruiken:

Bij verschillende aandoeningen aan de huid en irritaties op en rondom de plek waar de brace overheen gaat is het verstandig om geen brace te dragen , zoals:

  • Bij huidaandoeningen
  • Spataderen
  • (Forse) littekens

Hoe kan ik een dijbeenbrace gebruiken?

Doe de dijbeenbrace aan op advies van de medische specialist of aan de hand van de gebruiksaanwijzing. De dijbeenbrace moet niet te strak zitten. Test daarom altijd hoe de dijbeenbrace aanvoelt tijdens het sporten, omdat dan de spieren meer uitzetten en de brace meer op rek gebracht wordt.

Hoe kan ik mijn dijbeenbraces onderhouden?

Een dijbeenbrace  kan onderhouden worden door de brace regelmatig te controleren op slijtage. Bij intensief sporten (meer dan 3x per week) is de gebruiksduur van een brace ongeveer 1 jaar, daarna is de brace aan vervanging toe. Het is verstandig de dijbeenbrace regelmatig te wassen met water en zeep. Sommige braces kunnen ook in de wasmachine, dit staat dan duidelijk aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Kan ik oefeningen doen als ik een dijbeenbrace draag?

Ja, het is zelfs zeer verstandig om naast het dragen van een dijbeenbrace ook te werken aan het herstel of de preventie van een blessure. Hierdoor wordt de kracht en coördinatie verbeterd van de spieren en zal ook de stabiliteit van de gewrichten toenemen. Het is verstandig om samen met een fysiotherapeut een trainingsschema door te lopen, zodat de juiste oefeningen voor de juiste gezondheidsklacht worden gekozen.