Geplaatst op

Peesontsteking polsbrace

Een blessure door overbelasting gaat meestal ook weer vanzelf weg, wanneer je de belasting een tijdje vermindert. Als dit niet het geval is kan er door een fysiotherapeut gekeken worden naar mogelijke lichamelijke stoornissen die de klachten veroorzaken of in stand houden. Een fysiotherapeut kan advies en/of oefeningen meegeven, maar kan ook adviseren om een peesontsteking polsbrace te gaan dragen om de pols verplicht rust te geven. Een peesontsteking pols brace kan ondersteuning bieden aan het polsgewricht en voorkomt dat er herhalende bewegingen gemaakt worden die ervoor kunnen zorgen dat de klachten in stand gehouden blijven.

De peesontsteking pols brace kan gedragen worden tijdens de activiteiten die de pijnklachten veroorzaken en in sommige gevallen ook ingezet worden als bijvoorbeeld een nachtbrace.

Onze peesontsteking polsbraces

Wat is een peesontsteking in de pols?

Een peesontsteking ook wel tendinitis genoemd. Een peesontsteking is een overbelasting van een bepaalde spier met als uiteinde een pees. De pezen in de pols komen voor een groot gedeelte van spieren uit de onderarm. Overbelasting van de onderarm spieren kan leiden tot een peesontsteking in de pols.

Wat is de oorzaak?

De klachten ontstaan door een overbelasting van de onderarm spieren. Een herhalende beweging die de spieren niet gewend zijn, bijvoorbeeld bij klussen in huis of sporten uitoefenen die je niet standaard doet.

Wat zijn de symptomen van een peesontsteking in de pols?

  • Pijn aan de pinkzijde van de pols
  • Pijn bij het strekken van de pols
  • Zwelling rondom de pees
  • Drukpijn op de pees