Geplaatst op

Peesontsteking polsbrace

Een blessure door overbelasting gaat meestal ook weer vanzelf weg, wanneer je de belasting een tijdje vermindert. Als dit niet het geval is kan er door een fysiotherapeut gekeken worden naar mogelijke lichamelijke stoornissen die de klachten veroorzaken of in stand houden. Een fysiotherapeut kan advies en/of oefeningen meegeven, maar kan ook adviseren om een peesontsteking polsbrace te gaan dragen om de pols verplicht rust te geven. Een peesontsteking pols brace kan ondersteuning bieden aan het polsgewricht en voorkomt dat er herhalende bewegingen gemaakt worden die ervoor kunnen zorgen dat de klachten in stand gehouden blijven.

Verder lezen Peesontsteking polsbrace
Geplaatst op

Quervain Braces

Wat is de ziekte van Quervain?

De ziekte van Quervain is een aandoening aan de pezen van de duimzijde van de pols. De pijnklachten die vaak aanwezig zijn komen voor bij het draaien van de pols, vuist maken of als je iets vasthoudt.

De oorzaak is vaak niet heel duidelijk, maar het is wel duidelijk dat repeterende (herhalende) bewegingen de klachten kunnen verergeren. Een quervain brace is een ondersteunende hulpmiddel bij de ziekte van quervain. Door deze Quervain brace te dragen voorkom je dat de pols/duim verder overbelast blijven raken.

Verder lezen Quervain Braces
Geplaatst op

Wat is knie artrose en wat kan je er tegen doen?

Kniepijn

Wat is knie artrose?

Knie artrose wordt ook wel slijtage in de knie genoemd. Het kniegewricht bestaat uit twee botstukken die bovenop elkaar staan. Over deze botstukken zit een laagje kraakbeen als bescherming. Bij artrose verslechterd het laagje kraakbeen. Wanneer het kraakbeen slechter wordt, dan komen de botstukken hard tegen elkaar en ontstaat er pijn en verminderde functie van het kniegewricht.

Verder lezen Wat is knie artrose en wat kan je er tegen doen?